İzmir'deki Kırsal kalkınma Modeli, Ege'ye Örnek Olacak

İzmir'deki Kırsal kalkınma Modeli, Ege'ye Örnek Olacak

İzmir’deki kırsal kalkınma modeli, Ege’ye örnek olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Belediyeler Birliği Başkanlığı’na yeniden seçildi. İzmir’in Türkiye’ye örnek olan tarım uygulamalarındaki tecrübelerini Ege’deki il ve ilçelere aktarmaya hazır olduklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu’na ilk talep Afyon ve Denizli’den geldi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Belediyeler Birliği'nin Nisan ayı olağan meclisinde yapılan oylama ile bir kez daha ‘başkan’ seçildi. Birlik Başkan Vekili olarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun belirlendiği meclis toplantısında açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Birlik  Başkanı Aziz Kocaoğlu, üye belediyeleri ülkenin içinde bulunduğu darboğaz ve turizm konusunda yaşanan  sıkıntıların aşılması için birlikte hareket etmeye çağırdı.
Başkan Aziz Kocaoğlu şunları söyledi: “Bölgemizin en önemli gelir kaynaklarından birisi turizm. Turizm konusunda çeşitli nedenlerden dolayı sıkıntı yaşadığımız, turizm gelirlerimizde ve rezervasyonlarda önemli gerileme olduğu da bir realite. Başımızdaki bu sorunu aşmak için mücadele etmemiz, mevcut durumu, sıkıntıyı ve  daralmayı kabullenmememiz gerekiyor. Biz İzmir’de bu konuda biri giriş yaptık. İzmir Turizm Tanıtım Vakfının statüsü  değişti. Önümüzdeki günlerde genel kurulunu yapacağız ve daha aktif hale getireceğiz. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile de turizm ve tanıtıma kaynak ayırmak suretiyle, bu sıkıntılı dönemi aşmak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Sizlerle de bütün Egeli belediyeler olarak bu konuda birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Hepinizin turizm konusunda ama az ama çok geliri var. Bunların ayağa kalkması konusunda neler yapılması gerekir? Bunun konuşulmasında fayda olduğunu düşünüyorum. Turizm özellikle yaz mevsiminde ciddi bir istihdam sağlıyor. İstihdamdaki daralma toplumdaki problemleri artırıyor, hem de belediyelerimize de ciddi bir baskı oluşturuyor.”

Yerinde çözüm
Turizmi olumsuz yönde etkileyen faktörlerden birisinin de mülteci sorunu olduğunu hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, bu sorunun yerinde çözülmesi için dünyadaki tüm gelişmiş ülkelerin işbirliği yapması gerekliliğini ve insanların göç etmeyecek koşulara getirilmesi gerektiğini söyledi. Ege sularında ölüm yolculuğuna çıkan mültecilerin bir insanlık dramı ile karşı karşıya olduklarının altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu,  hayatını kaybeden mülteciler için yapılacak bir anıt ile bu insanlık ayıbının hafızalardan silinmemesini sağlamayı düşündüklerini ifade etti. 

İzmir’in deneyimleri Ege’ye ışık tutacak
Yerelde kalkınma modeli ile kırsalda yaptıkları çalışmalardan örnekler de veren Başkan Aziz   Kocaoğlu,  İzmir büyükşehir Belediyesi olarak 4 büyük havzayı içinde barındıran Ege Bölgesi illerine bilgi ve tecrübelerini aktarabilecekleri çağrısı yaptı. Başkan Kocaoğlu, “Bizim uzun müddettir sürdürdüğümüz kırsal çalışma modelimiz var. 12 senedir hem bilim insanları ile hem de çiftçilikle uğraşan insanlarımız ile birlikte karşılıklı öğrenerek, sorunları çözerek, ihtiyaçları birlikte tespit edip gidererek, destekleyerek İzmir tarımını belirli bir noktaya getirip bir model oluşturduk. Bu konuda isteği olan yerel yönetimlerimize, edindiğimiz tecrübeler, nasıl yaptığımız,  hangi yol ve yönetmeleri izlediğimiz konusunda memnuniyetle destek olabiliriz” dedi. Başkan Kocaoğlu’nun çağrına ilk yanıt Afyon Evciler  Belediye Başkanı Saim Özer ve  Denizli Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’dan geldi. 

20.04.2016
Başkanın Mesajı
  • Başkanın Mesajı
  • Ege Belediyeler Birliği bu tarihsel ve kültürel kimliğin ete kemiğe bürünmesini mümkün kılan bir hukuki yapıdır.

    Devamını Oku..
Duyurular

Tüm Duyurular