İtfaiye dayanışması

İtfaiye dayanışması

Ege Belediyeler Birliği ile protokol imzalayan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Ege Bölgesi’ndeki 7 vilayetin 350 itfaiyecisine eğitim vermeye başladı. 

Türkiye’nin örnek itfaiye teşkilatları arasında başı çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Egeli belediyelerin itfaiyelerine eğitim veriyor. İzmir İtfaiyesi, Ege Belediyeler Birliği ile imzaladığı ‘Eğitim, Yardımlaşma ve Karşılıklı İşbirliği Protokolü’ kapsamında Aydın, Balıkesir, Manisa, Muğla, Uşak, Kütahya ve Çanakkale’den toplam 350 itfaiyeciye, Toros Afet Eğitim Kampüsü’nde mesleğin inceliklerini öğretiyor. 

Ege Bölgesi’nin, Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı ulusal deprem risk haritasına göre 1.derece deprem bölgesinde bulunması dolayısıyla harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, bölge itfaiyecilerine deneyimleriyle destek oluyor. Konuk itfaiyeciler ‘Temel Yangın Bilgisi’, ‘Yangın Terminolojisi’, ‘Yangına Yaklaşma ve Müdahale Teknikleri’, ‘Dumansız Ortamlarda ve Yangında Kurtarma’, “Kimyasalları Tanıma’, ‘Kimyasal Kaynaklı Yangınlarda Müdahale Teknikleri’, ‘Enkaz ve Göçüklerde Kurtarma Teknikleri’, ‘Sıkışmalı Trafik Kazalarında Kurtarma Teknikleri’ gibi konularda 5’er günlük teorik ve uygulamalı eğitime tabi tutuluyor. 28 Aralık’ta tamamlanması planlanan eğitimler kapsamında bugüne kadar çeşitli kentlerden gelen 116 itfaiyeci, İzmirli meslektaşlarından kurs aldı. 

Yurt dışından bile gelenler var
İzmir İtfaiyesi ile Ege Belediyeler Birliği’nin imza koyduğu protokolle, üniversitelerin ilgili birimlerinden mezun olup mesleğe başlamalarına rağmen, yeterli eğitim olanağı bulamayan itfaiye personelinin eksiklerinin giderilmesi amaçlanıyor. Protokolün hedefleri arasında, itfaiyecilerin yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve mesleki gelişimlerine destek verilmesinin yanısıra Ege Bölgesi’ndeki itfaiyeler arasında kaynaşmayı ve işbirliği güçlendirmek de yer alıyor. Söz konusu proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan itfaiyeciler, ‘Afetlerde Kriz Yönetimi’ adı altında düzenlenecek bir toplantıyla sertifika alacak. Projenin, gelen talepler doğrultusunda önümüzdeki yıllarda genişleterek sürdürülmesi planlanıyor.

İlköğretim ve lise çağındaki binlerce öğrencinin yanısıra, kurum ve kuruluşların acil durum planlama görevi yapan ekipleriyle özel şirketlerin bünyesindeki itfaiye personellerine de eğitim veren İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, daha önce de Şanlıurfa, Mersin, Gaziantep, Ankara, Tokat, Uşak, Aydın, Balıkesir, Kütahya, Muğla, Çanakkale, Kıbrıs ve Anavutluk’tan gelen itfaiyecileri eğitmişti. 

20.11.2012
 
Başkanın Mesajı
  • Başkanın Mesajı
  • Ege Belediyeler Birliği bu tarihsel ve kültürel kimliğin ete kemiğe bürünmesini mümkün kılan bir hukuki yapıdır.

    Devamını Oku..
Duyurular

Tüm Duyurular