Başkan Kocaoğlu, Kent EXPO Fuarı'nda sert çıktı: ''İzmir'e yapılan zulümdür, zulüm!''

Başkan Kocaoğlu, Kent EXPO Fuarı'nda sert çıktı: ''İzmir'e yapılan zulümdür, zulüm!''

BMC’ye kastımız olamaz
BMC’nin “ihale yasaklısı” durumuna düşmesi konusuna da açıklık getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çeşitli spekülasyonların yapıldığını ve bundan büyük rahatsızlık duyduğunu kaydetti. Başkan Kocaoğlu, “150 otobüs için ihale açtık ama BMC otübüslerin 50’sine verdi, 100’ünü teslim edemedi. Biz de yasal prosedürü takip ettik. BMC zırhlı araçlar yapıyor. Bize yazı getirdiler ‘mücbir sebep var’ dediler. Biz de iyi niyetle buna ‘tamam’ dedik. Ama karar Kamu İhale Kurulu’na gitti ve Kurul mücbir sebep görmedi. Ardından biz de ihaleyi iptal etmek ve BMC firmasını ihale yasaklısı ilan etmek durumunda kaldık. Bizim, İzmir şirketine yönelik bir kastımız asla olamaz” dedi. 

“Mısır patlağı” gibi manipülasyon var
Kentte çözemedikleri tek konusunun evsel atık problemi olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yolu ve yöntemi belirlediklerini ancak yer arayışlarının devam ettiğini söyledi. Yapılacak olan tesisin çalışmaya başladıktan sonra atıklardan geriye kalan kum, çakıl benzeri maddelerin taş ocaklarının olduğu bölgeye götürüleceğini söylediğini hatırlatan Başkan, “Biz, çöp fabrikasından arta kalacak malzemeler için ‘taş ocaklarında kalacak’ dedik. Ama hemen menfi propagandaya başladılar. Kimin etrafında taş ocağı varsa ‘sizin yerlerinizi çöp deposu yapacak’ demişler. Her taraftan mısır patlağı gibi enteresan manipülasyonla karşı karşıyayız. Böyle bir şey yok! Taş ocaklarına gömülecek şey, arta kalan malzemedir. Evka-7’de Orman’dan kiraladığımız taşocağı doldu, üzerini toprakla örttük. Ağaç dikeceğiz. Yani taş ocaklarını rehabilite ediyoruz. Harmandalı’nın tepesindeki alanda da kent ormanı yaratacağız” şeklinde konuştu. 

Kent EXPO Fuarı
Şehircilik teknolojileri sektörlerindeki yenilikler, uygulamalar ve beklentilere en uygun çözümlerin sunulduğu fuarda; Belediye Araçları, Taşıma Sistemleri, Arıtma Ekipmanları, Kent Mobilyaları, Park-Bahçe Düzenlemesi Ekipmanları, Aydınlatma, Spor Tesisi ve Donanımları, Belediye Demirbaş ve Tüketim Malzemeleri, Bahçe ve Süs Bitkileri Peyzaj ve Donatıları ve Ekipmanları, Altyapı, Su, Gaz, Yol Malzeme ve Ekipmanları, Sağlık, Kültür Sanat, Güvenlik, Yangın, İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemleri, Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, Otomasyon Yazılım, Belediyeler, Belediye Birlikleri yer alıyor.

İZFAŞ tarafından ilk kez düzenlenen fuar, profosyonel ve son tüketiciye açık. KENT EXPO Fuarı kapsamında fuarın ilk gününde “Yerel Yönetimlerde Yeni Politikalar, Yeni Yaklaşımlar” paneli düzenlendi. Ege Belediyeler Birliği desteğiyle organize edilen panele Prof. Dr. Zerrin Toprak Karaman, Prof. Dr. Ruşen Keleş, Prof. Dr. Korel Göymen, Prof. Dr. Ercan Tatlıdil, Prof. Dr. Cevat Geray ve Prof. Dr. Tülay Özüerman katıldı. Sektördeki yeni gelişmelerin anlatıldığı panel, fuara farklı bir boyut kazandırdı. 

KENT EXPO’da ayrıca, 81. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ilk kez sergilenen “Cumhuriyet’in Vitrini İzmir Fuarı” sergisi de gördüğü ilgi nedeniyle “Cumhuriyet’in Armağanı İzmir Fuarı” olarak yer alıyor. “Eşyalar Sahibini Tanır”, ve “Kent ve Yaşam”- Karikatür sergileri de Kent EXPO fuarına renk katacak. 

Fuar kapsamında 2 Kasım 2012 Cuma günü ise, “Proje Pazarı”: Yerel Yönetimlerde Örnek Projeler ve Uygulamalar etkinliği düzenlenecek. Etkinlikte, Bulgaristan tarafından gerçekleştirilecek olan sunumun da ilgi görmesi bekleniyor.

01.11.2012
Başkanın Mesajı
  • Başkanın Mesajı
  • Ege Belediyeler Birliği bu tarihsel ve kültürel kimliğin ete kemiğe bürünmesini mümkün kılan bir hukuki yapıdır.

    Devamını Oku..
Duyurular

Tüm Duyurular