Başkan Kocaoğlu yeniden ''Ege'nin Başkanı''

Başkan Kocaoğlu yeniden ''Ege'nin Başkanı''

Ege Belediyeler Birliği’nin 2011 yılı olağan meclis toplantısında yapılan seçim ile Birlik Başkanlığı’na yeniden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu seçildi. 
Kendisine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Başkan Aziz Kocaoğlu,  İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için çalışmalar yürüttüklerini belirterek “İnşallah bu sefer ipi göğüsleriz. EXPO, Ege bölgesinin tekrar parlak yıllara dönmesini sağlayacak. Bölgenin büyümesine, ekonomik gücünün artmasına katkıda bulunacak” dedi.

Belediye başkanları olarak bölgenin kalkınması için çaba gösterdiklerini belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ege Bölgesi 4 havzadan oluşan, Türkiye’nin ve dünyanın en önemli ovalarına sahip bölgelerinden birisi. Her tarafımız medeniyet, nereye baksak tarih fışkırıyor.  O yüzden bu bölgedeki belediye başkanlarının işi daha zor. Çünkü hem koruyacağız, hem de kentimizi bölgemizi büyüteceğiz.  En önemli görevimizin başında kent ve bölge kalkınması geliyor. Biz de hep birlikte bölgemiz için bunu yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu. 

Mecliste yapılan seçimde Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın birinci Başkan vekili, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ikinci Başkan vekili oldu. Ege Belediyeler Birliği Encümen üyeliklerine ise, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Denizli Çardak Belediye Başkanı Mustafa Kocazeybek seçildi. Ayrıca 2010 yılı kesin hesabı ile faaliyet raporu da görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.  

07.05.2011
Başkanın Mesajı
  • Başkanın Mesajı
  • Ege Belediyeler Birliği bu tarihsel ve kültürel kimliğin ete kemiğe bürünmesini mümkün kılan bir hukuki yapıdır.

    Devamını Oku..
Duyurular

Tüm Duyurular