Egeli belediyeler, internette ''imece'' sitesi kuracak

Egeli belediyeler, internette ''imece'' sitesi kuracak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Egeli belediye başkanlarına internet üzerinde yeni bir paylaşım sitesi kurulmasını önerdi. Başkan’ın “Artık konuşmaktan  eyleme doğru harekete geçelim. Gerektiği durumlarda hiç düşünmeden birbirimizin yardımına koşalım. Birlik olmanın gereği budur” sözleri, Egeli başkanlardan büyük destek gördü.

Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bölgedeki belediyeler arasında hem işbirliği ve dayanışmayı artırmak hem de sorunların daha kısa süre içinde çözülmesini sağlayabilmek amacıyla internet üzerinde yeni bir paylaşım sitesi oluşturulmasını önerdi. Bazı belediyelerdeki atıl makine ve ekipmanların, belli dönemlerde bazı belediyeler için hayati önem taşıyabileceğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “İhtiyaçlı belediyelerin eksiklerini belirleyip bir internet havuzunda toplamayı düşünüyoruz. Özellikle yakın belediyelerden küçük belediye grupları oluşturarak birbirimizi desteklemeliyiz. Oluşturacağımız bu internet sitesinde, ihtiyaç ve taleplerle kullanılmadığımız makine ve ekipmanlarımıza ilişkin bilgilerimizi toplayalım. Birkaç günlük çalışma için kepçe ya da kepçe operatörü ihtiyacı olan bir belediye, belki kendisine bu olanağı sağlayan diğer belediyeye onun ihtiyaç duyduğu bir başka konuda yardımcı olabilir. Örneğin bir belediyenin 15 gün boyunca kepçeye ihtiyacı oluyor. Bu belediye 365 gün  ya da yılda 1.5 ay boyunca kepçeyi çalıştıramaz. Ne yakıtını koyacak ekonomik gücü olur ne de bunu çalıştıracağı alanı vardır. Böyle olunca, oluşturulacak internet havuzu sayesinde en yakın belediyeden mazotunu alsın, elemanını kendi koysun, çalışsın, işini bitirsin diyoruz. Böylece hem elimizde bulunan ihtiyaç dışı kaynakları değerlendirmiş hem de birbirimizin ihtiyacını görmüş oluruz” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, “imece” amaçlı internet sitesinin başarılı olması durumunda Türkiye’ye örnek olacağını da sözlerine ekledi.
Bu konuda çalışma yapmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bilgi teknolojileri alanında çalışan şirketi ÜNİBEL’e talimat verebileceğini söyleyen Başkan Kocaoğlu’nun bu önerisi, Ege Belediyeler Birliği üyesi belediye başkanları tarafından büyük destek gördü.

Laf yerine eylem
Ege’nin en büyük belediyesi olarak, sadece bölgedeki değil, tüm Türkiye’deki belediyelerin taleplerine imkanlar dahilinde seve seve cevap vermeye çalıştıklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:
“Ege Belediyeler Birliği çatısı altında, artık konuşmaktan  eyleme doğru harekete geçmeliyiz. Dayanışma ve fedakarlıkla bir denge kuralım. Gerektiği durumlarda hiç düşünmeden birbirimizin yardımına koşalım. Birlik olmanın gereği budur” diye konuştu. 

29.10.2010
Başkanın Mesajı
  • Başkanın Mesajı
  • Ege Belediyeler Birliği bu tarihsel ve kültürel kimliğin ete kemiğe bürünmesini mümkün kılan bir hukuki yapıdır.

    Devamını Oku..
Duyurular

Tüm Duyurular