İzmirdeki belediyelere e-belediyecilik kursu

İzmirdeki belediyelere e-belediyecilik kursu

Birlik başkanlığını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı Ege Belediyeler Birliği, belediye çalışanlarını bilgi teknolojileri konusunda güncel gelişmeleri uygulayabilecek bilgi ile donatıyor. Birlik son olarak, tüm dünyada hızla yaygınlaşan ve Türkiye’de de kamu kurumları arasında kullanımı artan e-belediyecilik uygulamaları kapsamında, İzmir’deki belediyelerin personeli için “Elektronik belge yönetim sistemi” eğitim toplantısı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra ilçe belediyelerinden ilgili birimlerde istihdam edilen personelin de katıldığı toplantıda, Mahalli İdareler Uzmanı ve Yazılım Mühendisi Yılmaz Akgün, belediye çalışanlarını bilgilendirdi.

Sunumunda elektronik belge yönetim sisteminin neler getirdiğini, resmi yazışmalarda dikkat edilmesi gereken hususları örneklerle anlatan Yılmaz Akgün belediye çalışanlarına, sistemin evrak takip, elektronik yazışma, arşivleme, dağıtım, tasfiye gibi pek çok farklı içerikleri konusunda bilgilendirdi. Toplantıda ayrıca güvenlik, elektronik imza ve şifreleme gibi konularda da bilgi verildi.

28.07.2010
Başkanın Mesajı
  • Başkanın Mesajı
  • Ege Belediyeler Birliği bu tarihsel ve kültürel kimliğin ete kemiğe bürünmesini mümkün kılan bir hukuki yapıdır.

    Devamını Oku..
Duyurular

Tüm Duyurular