Egeli Başkanlar İzmir'de buluştu

Egeli Başkanlar İzmir'de buluştu

İzmir Büyükşehir ve Ege Belediyeler Birliği Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun başkanlığında toplanan Ege Belediyeler Birliği meclis toplantısı İzmir’de yapıldı. 2009 mali yılı idare ve kesin hesabı ile 2009 yılı birlik faaliyet raporlarının görüşülüp oy birliğiyle geçtiği toplantıda mevcut encümen üyeleri; Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Denizli Çardak Belediye Başkanı Mustafa Kocazeybek, Manisa Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Tire Belediye Başkanı Tayfun Çiçek, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça yeniden göreve getirildi. Ayrıca Bayraklı, Afyonkarahisar ve Alaçatı belediyelerinin birliğe üyelik başvurusu kabul edildi.  Toplantıya Aydın, Afyon, Bornova, Karşıyaka, Gaziemir, Narlıdere, Güzelbahçe, Aliağa, Foça, Urla, Ödemiş, Tire, Mordoğan ve Karaburun, Manisa Göl Marmara, Manisa Demirci, Manisa Saruhanlı, Manisa Halit Paşa, Soma, Akhisar, Eşme, Afyon Şuhut Karadilli, Kınık,  belediye başkanları da katıldı.

Meclis toplantısında konuşan Başkan Aziz Kocağlu, yerelde kalkınmanın önemine vurgu yaparak, kentlerin kalkınması için bunun şart olduğunu söyledi. Kentin kalkınması için yerel dinamiklerin harekete geçirilmesi, kaynaklar ile zenginliklerin tanıtılması ve kullanılmasının yerel yönetimlerin görevi olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Artık kentler, bölgeler yarışıyor. Ege Belediyeler birliği olarak ancak birbirimizle bilgi alışverişinde bulunarak, maddi-manevi destek vererek ve tanıtıma katkı koyarak; beldelerimizin, ilçelerimizin ve illerimizin topyekün kalkınması için bir hedef belirleyerek ve bu hedef doğrultusunda hareket edersek başarılı olabiliriz. Bu konuda belediyemizde teknik olanaklar ve yeterli bilgi birikimi mevcut. Birçok konuda sizlere yol gösterici olabiliriz” dedi. Başkan Kocaoğlu, devletten teşvik talep etmeden önce kendi üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerektiğini de belirterek, “Elle gelen öğün olmaz, o da zamanında gelmez. Önce kendimiz yapacağız, sonra teşvik destek isteyeceğiz” diye konuştu.
Toplantıda, İzmir Kalkınma Ajansı katılım payı için İller Bankası paylarından yapılan kesintiler, “borçlu” belediyelerin de İZKA’ya proje hazırlayabilmesi ve TCDD mülkiyetlerinin kira bedelleri konusu görüşülerek çözüm için Ankara bürokrasisi ile gerekli temasın sağlanması konusunda temenni kararı alındı.
 
28.05.2010
Başkanın Mesajı
  • Başkanın Mesajı
  • Ege Belediyeler Birliği bu tarihsel ve kültürel kimliğin ete kemiğe bürünmesini mümkün kılan bir hukuki yapıdır.

    Devamını Oku..
Duyurular

Tüm Duyurular