Hem Ege hem de İzmir için teşvik istedi

Hem Ege hem de İzmir için teşvik istedi

Aynı zamanda Ege Belediyeler Birliği Başkanı olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Hükümet’in ekonomi kurmaylarına “Egeliler olarak bize destek olun ki, hem kan kaybımızı durdurup üretimimizi artıralım hem de merkezi bütçeye daha fazla kaynak aktaralım” dedi. Başkan Kocaoğlu, İnciraltı için de turizm teşviği istedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a birer mektup sundu; İnciraltı bölgesinin Turizm Teşvik Kanunu’nun içinde değerlendirilerek “Sağlık Turizmi Bölgesi” ilan edilmesi ve turizm teşviklerinden yararlandırılmasını talep etti.
Denizli’de gerçekleştirilen  Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısında bir ara geldiği Babacan ve Günay’a teşvik taleplerini birinci ağızdan aktaran Başkan Kocaoğlu, aynı konuda Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı ve Maliye Müsteşarı Naci Ağbal ile de görüştü.
Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısı sırasında ayrıca söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege bölgesi için de özel destek istedi. Aynı zamanda Ege Belediyeler Birliği Başkanı olan Aziz Kocaoğlu, “Ege bölgesi, vergisine en sadık bölge. Ancak buna karşılık devletten hak ettiği desteği alamıyor. Kayda değer anlamda teşvikler alamadığı için de bölge ekonomisi büyüyemiyor ve kan kaybediyor. Egeliler olarak diyoruz ki, bize destek olun! Destek olun ki, hem üretimimizi artıralım hem büyümeyi sürdürelim hem de merkezi bütçeye daha fazla kaynak aktaralım” diye konuştu.
Başkan Kocaoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a sunduğu mektuplarında da özellikle İnciraltı konusuna değinerek şunları söyledi:
“İnciraltı bölgesinin ‘özel bir yasa’  çıkarılarak sağlık turizmi alanında ihtisaslaşması; 4957/2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu’nun içinde değerlendirilerek ‘Sağlık Turizmi Bölgesi’ ilan edilmesi ve turizm teşviklerinden yararlandırılması, kentimiz açısından çok önemli bir adım olarak görülmektedir. Malum olduğu üzere, sağlık turizminin 3 önemli ayağı bulunmaktadır; Termalizm (mineralli doğal sular), Klimatizm (hava) ve Uvalizm (bitkisel yöntemler kullanılarak yapılan tedavi). İnciraltı bölgesi, hem bu üç yöntem yönünden hem de ulaşım bakımından sağlık turizmi için idealdir. Ayrıca sağlık turizmi, çevre bölgelerdeki turistik yerlere olan ziyaret sayılarını da arttırmaktadır. EXPO 2015’e ‘sağlık’ temasıyla aday olan ve dünyaya kendini bu kavramla tanıtan İzmir, sağlık turizminin gelişimi için yüksek bir potansiyele sahiptir. İzmir halkı, bu konudaki destekleriniz için size minnettar kalacaktır.”

15.02.2010
Başkanın Mesajı
  • Başkanın Mesajı
  • Ege Belediyeler Birliği bu tarihsel ve kültürel kimliğin ete kemiğe bürünmesini mümkün kılan bir hukuki yapıdır.

    Devamını Oku..
Duyurular

Tüm Duyurular