Ege belediyeleri, Gediz için güç birliği yapacak

Ege belediyeleri, Gediz için güç birliği yapacak

Ege Belediyeler Birliği Meclis toplantısı, Birlik Başkanı olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Birlik üyesi belediye başkanları, başta arıtma tesisleri olmak üzere acil konularda güçbirliği yaparak ortak hareket etme kararı aldı. 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ege Belediyeler Birliği olarak siyasi ayrım gözetmeden, bir güç oluşturarak dayanışma örneği sergilememiz ve temel sorunlarımızı çözmek için birlikte hareket etmemiz gerekir” diye konuştu. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Belediyeler Birliği encümen toplantılarının, bundan böyle farklı illerde yapılacağını ve o kentteki belediye başkanlarının katılımıyla sorunların temeline inileceğini de sözlerine ekledi. 
Toplantıya katılan belediye başkanları “Birlikten güç doğar” görüşünde birleşerek, başta Gediz Havzası olmak üzere Ege’deki sulama havzaları ve tarım havzalarını kirlilikten kurtaracak arıtma tesisleri yapılması ve bu konuda gerekli diğer adımların atılması için ortak hareket ederek Bakanlıklar düzeyinde birlikte girişimde bulunma kararı aldı. 
Meclis toplantısında, Ege Belediyeler Birliği’nin 2010 yılı ödeneği  1 milyon 205 bin lira olarak belirlendi.

27.10.2009
Başkanın Mesajı
  • Başkanın Mesajı
  • Ege Belediyeler Birliği bu tarihsel ve kültürel kimliğin ete kemiğe bürünmesini mümkün kılan bir hukuki yapıdır.

    Devamını Oku..
Duyurular

Tüm Duyurular