Egeli Başkanlar el ele verdi

Egeli Başkanlar el ele verdi

Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bölgedeki tüm belediye birliklerinin başkanlarını kentlerin sorunlarının ortak çözümü için işbirliğine çağırdı. Başkan Kocaoğlu’nun davetine olumlu yanıt veren Egeli Başkanlar, oluşturacakları güçbirliği ile tüm bölgeyi kapsayan ortak çalışmalara imza atma kararı aldı. 

Bölgedeki diğer belediye başkanlarının oyları ile Ege Belediyeler Birliği Başkanlığı’na seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, birliğin daha işlevsel ve daha güçlü bir yapıya kavuşması için düğmeye bastı. Bu amaçla Ağustos Ayı Encümen Toplantısı’na Ege’deki diğer birliklerin başkanları da davet edildi. Ege Bölgesi’ndeki tüm belediye birliklerinin başkan ve encümen üyeleriyle tanışmak, bölge genelinde ortak fikirler üreterek uygulanmasını sağlamak, sorunların çözümünde mevzuata uygun çözümler bulmak amacıyla düzenlenen toplantıya Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Bakırçay Belediyeler Birliği, Yarımada Belediyeler Birliği, Bodrum Belediyeler Birliği, Erdemit Körfezi Belediyeler Birliği ve Körfez Belediyeler Birliği temsilcilerinin yanı sıra, Ege Belediyeler Birliği Encümen üyeleri katıldı. 


“Samimiyetle, iyi niyetle kol kola girmek zorundayız”
Toplantının açılış konuşmasında, tüm katılımcılara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi sınırları içindeki diğer birlikler ile güçbirliği yaparak, koordinasyon içinde hareket etmeyi planladıklarını belirterek, “İzmir ve Ege, Ankara’dan bazı şeyleri talep etmek konusunda son derece tevazu içinde. Kendi kendine yetmeye çalışan bir bölgeyiz. Görevim gereği sık sık Ankara’ya gidiyorum. Orada diğer bölgelerin belediye başkanları ve milletvekillerini sürekli olarak yoğun bir çaba içinde görüyorum. Bu bizim belli başlı eksikliklerimizden biri. Biz de bu bölgenin insanları olarak samimiyetle ve iyi niyetle kol kola girmek zorundayız” dedi. Bu konuda katkıda bulunması amacıyla İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nun hayata geçirildiğini belirten Başkan Kocaoğlu, hem projeleri gündeme getirerek takip etmek hem de hükümetten ya da meclisten ilgili konularda talepte bulunmak amacıyla oluşturulan kurulun örnek bir çalışma sergilediğini söyledi. 


Batur: Birlikteliğin lokomotifi Başkan Kocaoğlu 
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise birliklerin temel amacının dayanışma sağlamak olduğunu dile getirerek, “Böyle bir toplantıyı düzenlediği için Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Hem kıyıdaki, hem de iç bölgelerdeki belediyelerin pek çok problemi var. 360 belediyenin ortak hareket etmesi ve aynı noktaya vurması bizlere büyük bir güç verecektir” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bu birlikteliğin sağlanmasında bir lokomotif görevi göreceğini söyleyen Batur, “Bizim de bu lokomotifin katarları olarak bu mücadeleyi sürdüreceğimize inanıyorum” diye konuştu.


Kütahya Belediye Başkanı İça: “Başkan Kocaoğlu bana cesaret verdi”
Toplantıya katılan Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça ise bundan önceki dönemde Ege Belediyeler Birliği’nden ayrılma kararı almış olmasına karşın, Aziz Kocaoğlu’nun birlik başkanlığına seçilmesiyle bu kararından vazgeçtiğini söyledi. Bu birliklerin asli görevinin böyle platformlar oluşturarak, sorunların tespiti ve çözümüne yönelik çalışmalar yapmak olduğunu vurgulayan Mustafa İça, “Sayın Kocaoğlu’nun varlığı bana cesaret verdi. Ben de kendisinin heyecanına aynen katılıyorum. Egeliler baskı unsuru oluşturabileceği bir platformda buluşamıyordu. Burada bir çok belediye birliğinin bir araya gelmesiyle ve yeni dönemde ortak projelerle sorunlarımızı çözeceğimize inanıyorum” dedi.  Toplantının son bölümünde belediyelerin yaşadığı ortak sorunlar ve gerçekleştirilebilecek çalışmalar maddeler halinde gündeme getirildi. 

18.08.2009
Başkanın Mesajı
  • Başkanın Mesajı
  • Ege Belediyeler Birliği bu tarihsel ve kültürel kimliğin ete kemiğe bürünmesini mümkün kılan bir hukuki yapıdır.

    Devamını Oku..
Duyurular

Tüm Duyurular