Ege'de yeni bir dostluk daha doğdu

Ege'de yeni bir dostluk daha doğdu

Avrupa Birliği Stratejik Planlama Örgütü (EOSP) tarafından düzenlenen Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Uluslararası Forumu için Yunanistan’a giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Volos Belediye Başkanı Alekos Voulgaris’i ziyaret etti. 

Abdi İpekçi Barış Ödülleri Genel Sekreteri ve AB Türk ve Yunan Şehirler Komitesi Başkanı Venos-Hristos Zaharyadis ile  Magnesia Bölgesi Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Gatos Dimitrios’un da hazır bulunduğu ziyaret sırasında, iki başkanın birbirlerine olan sıcak ve samimi tavırları dikkat çekti. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Ege Belediyeler Birliği Başkanı” olarak seçilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Volos Belediye Başkanı Alekos Voulgaris, “Kentlerimiz arasındaki işbirliği olanaklarını mutlaka değerlendirmeliyiz. Ortak çok noktamız ve işbirliği alanı var” dedi. Voulges, evsahipliğini üstlendikleri 2013 Akdeniz Oimpiyatları’nın İzmir-Volos dostluğu için iyi bir fırsat olacağını ve en yakın süreçte mutlaka İzmir’i ziyaret edeceklerini de sözlerine ekledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Ege Bölgesi’nin karşı kıyısında yer alan kentlerden biri olan Volos ile kalıcı ve iki taraf için de yararlı ilişkiler kurmak istediklerini kaydetti. Yerel yönetimlerin dışında özel sektörün de mutlaka işbirliğine gitmesi gerektiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, Yunanistan ile Türkiye arasındaki dostluğun her geçen gün biraz daha sağlamlaştığının altını çizerek, “Özellikle Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği için verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ediyoruz” dedi. Yunanlı gazetecilerin de izlediği ziyaret sırasında İzmir ile ilgili kısa bir bilgi veren Başkan Aziz Kocaoğlu, Volos Belediye Başkanı ile Belediyeler Birliği yönetimini İzmir’e davet etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Volos Belediye binasında yer alan Belediye Galerisi’ndeki Modern Yunan Sanat Eserleri Sergisi’ni de gezdi.

20.06.2009
Başkanın Mesajı
  • Başkanın Mesajı
  • Ege Belediyeler Birliği bu tarihsel ve kültürel kimliğin ete kemiğe bürünmesini mümkün kılan bir hukuki yapıdır.

    Devamını Oku..
Duyurular

Tüm Duyurular