Egeli Başkanlar, Bölgemiz ve Türkiye için sinerji yaratacak

Egeli Başkanlar, Bölgemiz ve Türkiye için sinerji yaratacak

Ege Bölgesindeki illerin belediye başkanları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun daveti ile Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’ndeki Ege Mutfağı’nda bir araya geldi. Projelerini ve sorunlarını birbirleriyle paylaşan başkanlar, buluşmaya öncülük eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekür etti ve 3 ay sonra bu kez Afyon’da bir araya gelme kararı aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege illerinin belediye başkanlarının dayanışma içindeki birlikteliklerinin ve düşünce paylaşımlarının, hem bölgeye hem de Türkiye’ye yararı olacağını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun daveti ile gerçekleşen buluşmada; Manisa Belediye Başkanı ve Ege Belediyeler Birliği Başkanı Bülent Kar, Afyon Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin hazır bulundu. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi ile Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise, işlerinin yoğunluğu nedeniyle toplantıya katılamadı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aynı coğrafyanın komşu illeriyle dayanışma içinde bir sinerji yaratabileceklerini belirtti. Dünya Üniversite Yaz Spor Oyunları’nın bu anlamda iyi bir örnek olduğunu ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir’in projesi olan Universiade 2005’in, İzmir’in ve Türkiye’nin yan sıra Manisa’nın da tanıtımına katkı sağladığını, ayrıca Manisa’nın bu sayede yeni spor tesisleri kazandığını hatırlatarak şunları söyledi:
“Şimdi önümüzde EXPO var. Dünyanın en büyük fuarcılık organizasyonu olan EXPO’yu 2015’de kentimizde düzenleme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Hükümetimiz ise bu organizasyon için İzmir’in adaylığına ülkeye getireceği faydaların da bilinciyle tam destek veriyor. Eminim ki milyonlarca kişinin ziyaret edeceği dünyanın bu en büyük fuar ve sergi organizasyonunu İzmir’de gerçekleştirebilirsek, bundan tüm Ege yararlanacak. Çünkü, İzmir’e gelecek 40 milyonun üstünde insan, yalnız kentimizin değil, çevre illerdeki tarihi-kültürel değerler ile doğal güzellikleri de görmek, yaşamak isteyecektir."
Ege illerinin yerel yöneticileri olarak aynı dili konuştuklarını, uyguladıkları projeleri ve yaşadıkları ortak sorunları paylaştıklarını anlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, bu birlikteliğin devamı için karar aldıklarını ve 3 ay sonra Afyon Belediye Başkanı Abdullah Kaptan’ın ev sahipliğinde buluşmak üzere sözleştiklerini belirtti.

27.12.2005
Başkanın Mesajı
  • Başkanın Mesajı
  • Ege Belediyeler Birliği bu tarihsel ve kültürel kimliğin ete kemiğe bürünmesini mümkün kılan bir hukuki yapıdır.

    Devamını Oku..
Duyurular

Tüm Duyurular